Geschiedenis

November 2005 hebben wij ons bedrijf, Het VrouwenBuitenVerblijf (een vakantiehuis voor vrouwen) verkocht. Dit betekende dat wij heel veel inventaris moesten verkopen. Dit hebben wij gedaan via internet en van uit een winkeltje in de schuur achter het pand. Na enige tijd kwam een vriendin langs die vroeg of wij ook voor haar buurvrouw twee kasten via internet wilde verkopen. Wij hebben deze taak op ons genomen. Korte tijd later kwam er een mevrouw die vertelde dat ze op een grote boerderij woonde, haar man kort geleden overleden was en zij de boerderij wilde verkopen en kleiner wilde gaan wonen. Haar vraag was of wij haar wilde helpen om alles wat ‘over’ was te verkopen. We hebben er over nagedacht en bedacht dat deze vorm van hulp aan mensen mogelijk een nieuwe taak/baan voor ons zou kunnen zijn.

Sinds januari 2007 hebben wij nu een een officiĆ«le zaak en sinds twee jaar ook een grote winkel. We zijn erg tevreden over ‘ons werk’. Via Brik & Brak ‘tweedehands in stijl’ verkopen wij ‘over de toonbank’ en via ‘internet’ heel veel mooie en goede artikelen. Daarnaast bieden wij mensen hulp die een nieuwe bestemming willen geven aan artikelen die ze niet meer nodig hebben bijvoorbeeld: overtollige huisraad.

De hulp die wij bieden kan bestaan uit:

  • het rustig aan, vast weg halen van zaken die over zijn, zodat de
    eigenaar overzicht krijgt van wat er mee moet met een verhuizing.
  • het helpen met inpakken van spullen
  • na vertrek het huis ontdoen van eventuele gordijnen, lampen, rails, spijkers in de muur end.
  • het bezemschoon achter laten van het huis.

Wij doen dit werk over het algemeen gratis. De inkomsten van de verkoop betalen de uren dat wij mensen helpen bij het ontruimen van het pand. Af en toe zijn de te verwachten inkomsten niet in verhouding tot het aantal werkuren die wij moeten maken. Dan worden er met ‘de klant’ afspraken gemaakt over een vergoeding.